Matematik

hjælp til ligning med e

01. september 2013 af najaanker (Slettet)

hej jeg har fået en opgave i matematik der lyder:
e^x+5=8
og den skal udregnes uden hjælpemidler !
jeg har prøvet mig frem sådan her

ln(e^x+5)=ln(8)

x+5*ln(e)=ln(8)

x+5=ln(8)

x=ln(8)-5
men jeg har så regnet efter i et matematikprogram og får et andet resltat der. er der nogen der kan sige mig hvad jeg gør forkert? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af mathon

          ex + 5 = 8

          ex = 3

          x = ln(3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af PeterValberg

e+ 5 = 8 (subtrahér 5 på begge sider)
ex = 3
x = ln(3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. september 2013 af najaanker (Slettet)

e er opløftet i både x+5 så man kan vel ikke bare trække 5 fra på begge sider ? :o

jeg glemte nok en parrentes om (x+5)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2013 af LubDub (Slettet)

#3

    ex+5 = 8

    ln(ex+5) = ln(8)

    (x+5)·ln(e) = ln(8)

    (x+5)·1 = ln(8)

    x = ln(8) - 5


Svar #5
01. september 2013 af najaanker (Slettet)

så det jeg havde gjort var altså rigtigt. tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2013 af mathon

#5

…så det, jeg mente, var rigtigt,
    men min vildledende måde at udtrykke det på var ikke at prale af    :-)


Skriv et svar til: hjælp til ligning med e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.