Matematik

sandsynligheder

02. september 2013 af strangers

Hejsa

 

jeg skal:

a)Beregn sandsynligheden for at få 12 rigtige på en tipskupon 

Derefter skal jeg bestemme:

b)Hvilket antal rigtige er der størst sandsynlighed for at få?

 

mine bud:

 

a) 

 

er det ikke 12/3^13?

 

b)

 

skal jeg ikke regne middelværdien ud her , og smide det ind i formlen for binomialfordelingen, P(X = r) = K(n, r) pr (1 – p)^n–r for at se hvilket r (der er tættest på middelværdien) som er størst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af SuneChr

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1372381

Har du læst indlæggene der? - og hvad forstod du ikke den 29. august?


Svar #2
02. september 2013 af strangers

'Ey

 

Læste dem og forstod ikke hvilket antal rigtige er der størst sandsynlighed for at få. Tror bar' ik' at jeg forstod hva' der blev ment.

 

Men er jeg ikke på rette spor? Med binomialformlen jeg har fundet frem 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2013 af SuneChr

# 2
Ja, benyt binomialformlen, n = 13   p = 1/3     middelværdi = 13/3

Undersøg, om toppen, umiddelbart, ligger på den ene eller anden side af middelværdien.
Der kan jo kun blive tale om et helt tal. Men 4 rigtige er et godt gæt.


Skriv et svar til: sandsynligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.