Matematik

Omskriv til ”kvadrat på toleddet størrelse”...Help

03. september 2013 af Gomar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Omskriv til ”kvadrat på toleddet størrelse” eller ”to tals sum gange samme to tals differens”


a)  9y^2-x^2


b)  s^2+25t^2-10st


c) 9x^2+4+12x


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af mathon

Nu skal du bruge kvadratsætningerne omvendt - læst fra højre mod venstre bliver de:

    

                   1)     a2 ± 2ab + b=  (a ± b)2      led-rækkefølgen på venstre side er ligegyldig

                   2)     a2 - b2  =  (a + b)•(a - b)       faktorernes orden på højre side er ligegyldig


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af kieslich (Slettet)

Omform dine led så de svarer til a'ere og b'ere i #1.

Eks:  s2 -10st +25t2  = s2 - 2*s*(5t) + (5t)2


Skriv et svar til: Omskriv til ”kvadrat på toleddet størrelse”...Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.