Matematik

Kompleks tal problem

03. september 2013 af came (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er lige blevet introduceret for komplekse tal og har styr på at lægge dem sammen, gange dem og ved at i2=-1.

Jeg har at z = 3 + 4i og w = 2 + i og skal bestemme: z - 2w

Jeg har prøvet lidt af hvert men kan ikke få det til at fungere..

Jeg tænkte jeg ville isolere alle tallene på en side så de begge gav lig 0 og så sætte dem lig hinanden, men det giver heller ikke det jeg ønsker at få..

Er der nogle, der kan se hvad jeg ikke kan få øje på?

På forhånd tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af PeterValberg

z - 2w = (3+4i) - 2(2+i) = 3 + 4i - 4 - 2i = 3 - 4 +4i - 2i = ??

addér/subtrahér de reelle tal for sig og de imaginære tal for sig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kompleks tal problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.