Fysik

Beregning af en opvarmet klods´ påvirkning af omgivelser

03. september 2013 af dav123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået en opgave i en fysik aflevering som jeg ikke selv kan hitte ud af hvad jeg skal gøre for at beregne: 

En jernklods har ved 0 celsius grader rumfanget 1 L.

Bestem det arbejde (stempelarbejde), som klodsen udfører på omgivelserne i kraft af sin udvidelse.

 

Jeg har følgende data: 

P omgivelser = 101000 Pa

V klods start= 0.001 m3

V klods slut = 0.00133 m3

 

Er det noget i kan i hjælpe mig ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af kieslich (Slettet)

Jeg tror (det er sent) at man skal bruge formlen : A = P*ΔV

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2013 af mathon

i overensstemmelse med
enhederne

                        Pa • m3  =  (N•m-2) • m3 =  N • m-2+3  =  N • m  =  J


Skriv et svar til: Beregning af en opvarmet klods´ påvirkning af omgivelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.