Matematik

Udregn funktionstilvæksten-hvordan?

03. september 2013 af linesmukkehansen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

sidder fast i en opgave fra mat ab2 - håber i kan hjælpe!

opgave 210:

Udregn funktionstilvæksten ?y, når f(x)=v(x-3), x0=4 og h=3

Hvordan udregner jeg funktionstilvæksten ?


Svar #1
03. september 2013 af linesmukkehansen123 (Slettet)

Der skal stå Δy - men fejl


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af peter lind

Δy = f(4+3)-f(4)


Svar #3
03. september 2013 af linesmukkehansen123 (Slettet)

Vil du uddybe hvad du har gjort ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Δy = f(x0+h) - f(x0) = f(4+3) - f(4) .

Benyt så forskriften for f(x) til at regne færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2013 af peter lind

Pr. definition er Δy = f(x0+h)-f(x0) Jeg har så erstattet x0 med den opgivne værdi for x0 4 og h med den opgivne værdi 3


Svar #6
03. september 2013 af linesmukkehansen123 (Slettet)

undskyld men er virkelig lost - hvad er foreskriften for f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har vel fået det oplyst i opgaven? Du skriver f(x) = v(x-3) . Vi ved ikke, hvordan det skal fortolkes.


Svar #8
03. september 2013 af linesmukkehansen123 (Slettet)

Får ikke andet oplyst i opgaven end det jeg har skrevet.^^


Svar #9
03. september 2013 af linesmukkehansen123 (Slettet)

v er kvadratrod - havde jeg ikke set den havde lavet sådan. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så skal du jo benytte den forskrift:

f(x) = √(x-3) .

Beregn f(4+3) og f(4) .


Skriv et svar til: Udregn funktionstilvæksten-hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.