Fysik

Beregn densiteten

05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Beregn densiteten p i SI-enhed som følger:

1. m= 40,314              V = 45cm3

Hvordan skal jeg regne den ud, intet resultat tak, men forklaring på hvordan? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt definitionen på massefylde

ρ = m / V

Formodentlig er m massen med en passende enhed. Hvis masse m og rumfang V ikke allerede er angivet i SI-enheder, omregnes de først til SI-enheder.


Svar #2
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Hmm, hvordan omregnes de så til SI-enheder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

SI-enheden for masse er 1 kg, og SI-enheden for rumfang er 1 m3 .


Svar #4
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Nu er jeg ikke med. Hvis jeg skal finde resultatet for det jeg skrev i # hvad skal man så regne ud, altså gøre. Hvis man skal omregne det til SI-enheder? Formel el. noget lign?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis massen ikke er angivet i kg, omregnes den til kg. Tilsvarende, hvis rumfanget ikke er angivet i m3, omregnes det til m3. Ved rumfanget skal du benytte dit kendskab til sammenhængen mellem 1 cm og 1 m .


Svar #6
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Ok.

Så det ser således ud: 1. m= 40,314 = 0,040314              V = 45cm3 = 45 * 10-6 m3

Hvad så når de er blevet ændre, ligesom nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du har jo ikke angivet nogen enheder ved massen. Når størrelserne er angivet i SI-enheder, benyttes definitionen for densitet (massefylde) i #1.


Svar #8
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Hvad mener du? - kan du ikke skrive formlen op???


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Den er jo allerede skrevet i #1.


Svar #10
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Skal jeg så dividere de 2 tal jeg har skrevet el.?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal indsætte i formlen i #1 og beregne resultatet.

ρ = m / V


Svar #12
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Men før jeg skal indsætte noget i formlen skal jeg have det til kg og m3 ikke? Er det ikke også det jeg fik?


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Rumfanget ser ud til at være korrekt omregnet til m3 . Jeg har ingen anelse om hvad massen er, for du har ikke besværet dig med at angive nogen enhed på dine tal for massen.


Svar #14
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Med massen menes der kg altså = 0,041313 KG.

Skal jeg så sige : =  P = M/V =                  0,041313kg / 47 * 10-6m3???? Er det rigtigt


Svar #15
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

P=m/(V ) (0,041313)/(47 * 10(-)^(6));


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det er jo det formlen i #1 angiver. Men benyt de korrekte tal, for du har lavet 45 om til 47 på vejen, og massen ser også ud til at have fået et skub i den forkerte retning.


Svar #17
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

hvad mener du? hvordan forkert? Ja, mente 45.. Men massen skal den ikke være 0,041313?


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Du angav et tal i #0 : m= 40,314 , uden enhed, og det gentages i #6. Som jeg nævner, har du ændret på tallet i #14 og #15.


Svar #19
05. september 2013 af jihudsif (Slettet)

Her er den rigtige formel. 

45 * 10-6 cm3 og 0,041313

kan man ikke sige 45 * 1000 = 45000? 

og hvorfor lige *  10-6? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Igen har du smidt enheden for massen væk.

Da 1cm = 10-2m, er (1cm)3 = (10-2m)3 = 10-6m3 .

Gang talværdierne ud og angiv den korrekte enhed.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.