Matematik

solve ligning med logaritme

07. september 2013 af johannowiz (Slettet)

Hej, har puklet med denne ligning : √(102x+100) = 3 * (10x)

Nogle der kan forklare hvordan sådan en skal løses? 

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2013 af mathon

              kvadrer på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2013 af mathon

             102x+100 = 9•102x                  subtraher 102x på begge sider

             100 = 8•102x                       divider på begge sider med 8 og forkort med 4

             (25/2) = 102x                       10-tals-logaritmér på begge sider

             log(12,5) = 2x                     divider med 2 på begge sider

             x = log(12,5) / 2

             

            

           


Svar #3
07. september 2013 af johannowiz (Slettet)

arh, tak. Jeg lavede fejlen i, at jeg kunne kvadrerede 10^x og ikke 3 med, troede det var lidt lissom at gange. Så når et led kvadreres, så er det hele ledet der kvadreres. Så har jeg også lært det xD


Skriv et svar til: solve ligning med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.