Matematik

Formel BMI

09. september 2013 af mace666 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Formlen til udregning af BMI hedder som bekendt 

         b= m/h^2

 hvor b: BMI, m: vægt i kg og h: højde i m.

så kommer opgaven der lyder

Lav formlen for beregning af BMI om, så den viser, hvordan m kan beregnes,
hvis b (BMI) og h er kendte.

Hvordan gøres dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man isolerer m af udtrykket. Gang med h2 på hver side.


Svar #2
09. september 2013 af mace666 (Slettet)

Der forstår jeg stadig ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udtrykket er

b = m /h2 .

Man ganger med h2 på hver side

h2 · b = h2 · m / h2 = m

Har du ikke prøvet at følge vejledningen i #1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2013 af 123434 (Slettet)

2# 

Et eksempel

En ung mand på 20 år vejer 55 kg og er 182 cm høj

182cm=1,82m

55/(1,82*1,82)=16,6 dvs at han har et bmi på 16,6 og vi kan konkludere at han er undervægtig. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opgaven gik ud på at isolere m udtrykt ved b og h. Det er gjort i #3.


Svar #6
15. september 2013 af mace666 (Slettet)

så svaret er h2 · b = h2 · m / h2 = m


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2013 af 123434 (Slettet)

6#

    b= m/h^2

 hvor b: BMI, m: vægt i kg og h: højde i m.

så kommer opgaven der lyder

Lav formlen for beregning af BMI om, så den viser, hvordan m kan beregnes,
hvis b (BMI) og h er kendte.

Jeg får:

b=m/h^2

b=m/h^2*h^2

b*h^2=m


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6, #7

Ja, det er jo vist i #3. Man skriver fomlen således:

m = b·h2 


Skriv et svar til: Formel BMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.