Matematik

regning med brøker og ligninger

09. september 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en aflevering for ...og der er et par enkelte ting jeg ikke helt ved hvordan jeg skal regne ud:).

Håber der er en herinde der måske kan hjælpe lidt- jeg har facit til stykkerne, men kan ikke finde ud af dem her . Det er mere hvordan man gør, og mellemregninger. Vil blive så glad.

Nr. 1           2 + 1:5+ 2:3= hvordan plusser man et tal med 2 brøkker

Nr.2            2 +1:5 - 2:3= Hvordan gange man et tal med minus brøkker.

Nr. 3.         4-(8-6)- (2*5+1)=Det skal give -9, og det kan jeg simpelthen ikke få det til?

Nr. 4            - 5*(8-6)+ 6*(9-4). Dette skal give 20.

Nr. 5          2(a+b)-b+8a= 10a+b( hvordan får man +b?? går -b og +b ikke ud med hinanden?

Nr. 6          a+ 2a- 4(b-5)+5(a+1)=8a-4b+25. a+2a+5a=8a-4b men hvordan de 25? er det at man skal tage -5 i parentesen og *+5?25???.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

1-2: Man adderer brøker ved at forlængde dem til deres fællesnævner. Derved bliver brøkerne ensbenævnte, og de forlængede tællere kan nu umiddelbart adderes.

3. Regn parenteserne ud indefra: 4 -(8-6) - (2·5+1) = 4 -2 -11 = -9

4. Regn parenteserne ud først, og gang så: - 5·(8-6)+ 6·(9-4) = -5·2 + 6·5 = -10 +30 = 20

5. Gang ind i den første parentes. Hvert led inde i parentesen skal ganges med 2.

6. Gang ind i parenteserne og hæv minusparentesen korrekt,. De 25 kommer af -4·(-5) + 5·1 = 20 + 5 = 25 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1: forlængde --> forlænge .


Svar #3
14. september 2013 af HFNU (Slettet)

Mange tak for dit svar, det har hjulpet mig meget:) 1000 tak


Skriv et svar til: regning med brøker og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.