Matematik

fælles faktor udenfor parentesen

10. september 2013 af cheraiko85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal sætteføllesfaktor udenfor parentesen, jeg har prøvet at lave opgaverne, men er ikke sikker på det er rigtigt, vil i tjekke?

a) 0,25x^2-2,5x+0,75

=0,25(x^2-10x+3)

b)

29(y+3)-2y(y+3)

=y+3(29-2y)

c)

3y^2+6y-24

= 3(y^2+2y-8)

d)

3/4a+1/4b+1/2c

1/4(1/2a+b+1/4c)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af mathon

     a)
                 0,25x2 - 2,50x + 0,75  =  0,25 • x2  -  0,25 • 10x  +  0,25 • 3  =  0,25(x2 - 10x + 3)
                                                                            fælles faktor

       så princippet kan du  :-)

 men

          

               29(y+3) - 2y(y+3) = (y+3)(29-2y)

              

               (3/4)a + (1/4)b + (2/4)c = (1/4)(3a + b + 2c)

              

          


Svar #2
10. september 2013 af cheraiko85 (Slettet)

Også det jeg har skrevet

Skriv et svar til: fælles faktor udenfor parentesen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.