Fysik

Kinetisk Energi

10. september 2013 af JohnAndersen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal lave en opgave der lyder følgende. 

Øv1. En person kaster en bold, som vejer 30g, lodret op. Da bolden forlader hånden, får den tilført en energi på 5 J. Find boldens hastighed. 

Min fysik lærer er romanisk og jeg har lidt svært ved at forstå hende.

Der er en opgave til, som i også må gerne hjælpe mig med  

Øv.1 Oliver skyder et højt skud, hvor bolden kommer lodret op. Under skudet tilfører han en energimængde på 60 J, som omdannes til bevægelsesenergi i bolden. Bolden vejer 0,5 kg. Hvor højt kommer bolden op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

du ved, at den kinetiske energi er givet ½mv2  (m i kg og v i m/sek


Svar #2
10. september 2013 af JohnAndersen1 (Slettet)

Ja. 

Men, hvordan regner jeg det ud, når jeg ikke har hastigheden? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af kieslich (Slettet)

E = ½*m*v2      Det eneste du ikke kender er v.


Svar #4
10. september 2013 af JohnAndersen1 (Slettet)

Hvordan finder jeg så ud af v? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2013 af mathon

  
                isopler v i
                                          (1/2)•m•v2 = Ekin


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2013 af MyNameIsBondCovalentBond

Hvis du skal isolere hastigheden, så skal du først og fremmest dividere med (1/2)*m på begge sider, dvs vi får Ekin/(1/2)*m=v^2

Så tager du kvadrat roden af Ekin/(1/2)*m så får du det til kvadratroden af(Ekin/(1/2)*m)=v


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2013 af mathon

dvs
                               v = √(2Ekin/m)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2013 af MyNameIsBondCovalentBond

Præcis


Skriv et svar til: Kinetisk Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.