Matematik

Ligninger! Hjælp

11. september 2013 af emmam1997 - Niveau: B-niveau

Hej igen, i min anden tråd kom jeg til at skrive forkert, så nu prøver jeg lige igen...

Jeg skal bruge hjælp til disse to ligninger

x^2 = 9

3 x + a = 4

Jeg går i 1.g og har matematik på B-niveau, men jeg er super dårlig til ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2013 af Chrystine (Slettet)

Hvis du har matematik på B-niveau, og lige er startet i 1.g, så har du stadig meget matematik til gode.
Her er dagens bedste råd: Øv dig på ligninger!!
Det er SÅ vigtigt at kunne; og din matematik bliver meget nemmere, hvis du kan løse simple ligninger i søvne.

I din anden tråd har pvm været så flink at sende dig et link til en side med
videoer, hvor du kan lære om ligninger helt uden at skulle læse i din bog.

En super-smart ting med ligninger er, at man kan tjekke sit facit helt selv:
Når du har løst ligningen, så sæt facit ind på begge sider, og se at de giver det samme.

Så: Opfind selv nogle ligninger og løs dem.

********
Ligningen x2 = 9 er egentligt en andengradsligning, og dem får du redskaber til at løse.

Denne her kan løses nemt:
Du skal finde de tal, som ganget med sig selv giver 9.
Vi kan jo prøve fra en ende af:                  1 * 1 = 1,             2 * 2 = 4,     osv.
Her skal vi dog også huske negative tal  (-1)*(-1) = +1,     (-2)*(-2) = 4,     ... (fortsæt selv)

Hvis du har lært om kvadratrødder, kan du nok løse den i hovedet (husk, der er to løsninger).

*********

Men alt i alt: Gør dig selv en kæmpe tjeneste og lær at løse ligninger!


Skriv et svar til: Ligninger! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.