Kemi

kemisk ligevægt

11. september 2013 af inddd (Slettet)

Ved et kemisk eksperiment har man stoffer dinitrogentetraoxid lukket inde i en beholder med volumen på 1 L. Beholderen opvarmes til 100° C, og herved indstiller følgende lgevægt sig:


N2O4 <=> 2NO2

Undervejs i førsøget har man målt koncentrationen af de to stoffer, der indgår i ligevægten:

a) Hvad er ligevægtskoncentrationen af hver af de to stoffer?

b) Bestem ligevægtskoncentrationen ved 100°C.



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af mathon

  

                      [NO2]2
                     --------- = Kc100ºC
                     [N2O4]


Svar #2
11. september 2013 af inddd (Slettet)

Det er til b'ern ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af mathon

     Hvilke konstante koncentrationer optræder for de to stoffer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2013 af mathon

#12
              Ja


Svar #5
11. september 2013 af inddd (Slettet)

[NO2]/ [N2O4] = 0,1202/0,040 = 0,36 M 
Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2013 af mathon

med enheder

                      (0,120 M)2
                     -------------- = 0,36 M = Kc100ºC
                     (0,040 M)


Svar #8
11. september 2013 af inddd (Slettet)

Men er opgave a og b ikke ens så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2013 af mathon

I b) skal der formentlig stå
                                     Bestem ligevægtskonstanten ved 100°C.


Svar #10
11. september 2013 af inddd (Slettet)

Jo, det regner jeg med


Skriv et svar til: kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.