Matematik

Ligninger

11. september 2013 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Er der nogen som kan finde ud af at beregne denne ligning 2(x + 3) = 5(6 − x) + 7. 

tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af mette48 (Slettet)

 2(x + 3) = 5(6 − x) + 7 gang ind i parenteserne

                                       læg 5x til på begge sider

                                       træk 6 fra på begge sider

                                      del med tallet foran x på begge sider

husk prøven


Svar #2
11. september 2013 af NH123 (Slettet)

2(x + 3) = 5(6 − x) + 7

              2x - 6 = (30 – 5x) +7

              7x – 6 = 30 + 7

              7x = 36 + 7

              7x = 42

              x= 6 

er det rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Du behøver ikke spørge, om det er rigtigt -

gør i stedet prøve, som du fik besked på i # 1

Indsæt x - og se, om lighedstegnet holder

Men måske skal du indstille dig på at regne stykket en gang til, og være lidt mere omhyggelig med fortegnene . . .

  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.