Matematik

løs ligninger ved at tegne kurver i et funktionsprogram

12. september 2013 af 10alto10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg har brug for hjælp til at løse disse ligninger ved hjælp af kurver, i må mget gerne skrive formlen til hvordan man gør.

x^2+5=2x-8

2x^2-6=-2x-2

x^2-6=x


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af SuneChr

Man kalder det at løse ligningerne grafisk.
f (x)  =  x2 + 5
g (x)  =  2x - 8
f (x)  =  g (x)  findes ved at aflæse skæringspunktet/skæringspunkterne for de grafiske billeder, (hvis der er noget/nogen).


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af mathon

Parablen med ligningen
                                          y = ax2 + bx + c     skærer hvis d>0
                                                       x-aksen i
                                                                          (rod1;0)  og  (rod2;0)


                                                                        skærer hvis d=0
                                                       x-aksen i
                                                                          (rod;0)


Svar #3
12. september 2013 af 10alto10 (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad  i mener


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af mathon

                      x2 + 5 = 2x - 8

                     1x2 + (-2)x +13 = 0        d  =  b2 - 4•a•c = (-2)2 - 4•1•13 = -48

løsning
                              L = Ø     da d<0


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2013 af mathon

eller
                      f(x) = x2 + 5

                      g(x) = 2x - 8                   har f(x) og g(x) nogen fælles punkter dvs rødder?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2013 af mathon

har graferne for f(x) og g(x) nogen fælles punkter dvs rødder?

                      f(x) = 2x2 - 6                 parabel

                      g(x) = -2x - 2                ret linje


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2013 af kieslich (Slettet)

Hvilket program bruger du?? Wordmat?


Svar #8
12. september 2013 af 10alto10 (Slettet)

har fundet ud af det mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: løs ligninger ved at tegne kurver i et funktionsprogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.