Matematik

produkter og faktorer

13. september 2013 af jax1 - Niveau: Universitet/Videregående

q(x)= 2x3+3x2-18x+8 skal give 2(x-2)(x+4)(x-0,5)

p(x)=x3+x2-12  skal give x(x-3)(x+4)

hvordan når man frem til det er der en som kan forklarer det jeg har virkelig prøvet og jeg synes det er svært


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Brug "polynomiers division"   (mat.-bogen)

(2x3+3x2-18x+8) / (x-2) = 2x2+7x-4

(2x2+7x-4) / (x+4) = 2x-1

(2x-1) / 2 = x-0,5

:-)


Svar #2
13. september 2013 af jax1

men hvordan ved du at du skal dividere med f.eks. x-2 ?

eller hvordan du ved du skal bruge x+4 og 2 

jeg ved hvad x-2 og x+4 betyder det er det er noget med at +2 og -4 men du må undskylde hvis jeg ikke har forstået det helt og når jeg dividere med x-2 får jeg -16 ? 


Svar #3
13. september 2013 af jax1

regnede forkert mht. -16


Svar #4
13. september 2013 af jax1

begynder du bare med at se om 1 er rod og hvis ikke så går du videre indtil du har fundet én rod ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2013 af mathon

Grundet Q/P-reglen
skal eventuelle heltallige rødder i

2x3+3x2-18x+8 = 0
findes i mængden

              {±1,±2,±4,±8}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2013 af Chrystine (Slettet)

Alternativt kan du gætte rødderne ved at betragte grafen for funktionen.
Du beviser, at du har aflæst eksakt ved at regne tilbage,

altså eksempelvis x(x-3)(x+4) = x3+x2-12


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2013 af Krabasken (Slettet)

#2

Du stillede opgaven, som om det var givet, at f(x) bestod af de 4 produkter, og at det derfor bare skulle vises.

:-)


Svar #8
13. september 2013 af jax1

Når ja det er fordi det stod i facit, så i kendte det rigtige svar, men også så i ville forklare mig det og det skal i have tak for

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

For det andet polynomium i opgaven

p(x) = x3+x2-12 ,

så er det ikke lig med dit svar x(x-3)(x+4) , men måske mener du

p(x) = x3+x2-12x      ?

Her er det let at se en faktor, der kan sættes udenfor.


Svar #10
13. september 2013 af jax1

jo det er x til sidst andersen :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2013 af mathon

       p(x) = x3+x2-12x   = x•x2 + x•x + x•12         sæt den fælles faktor uden for en parentes


Skriv et svar til: produkter og faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.