Matematik

matematik - toppunkt

13. september 2013 af avengers (Slettet)

Jeg har et spørgsmål

et andengradspolynomium er bestemt ved

P(x) = 3x- 6x + 7

Grafen for P har et toppunkt

,Hvordan beregnes koordinatsættet til dette toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2013 af SuneChr

Find x0 for    P '(x0) = 0
Toppunkt    (x0 ; P(x0))


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2013 af mathon

eller
                P(x) = 3x2 + (-6)x + 7
                f(x) =  ax2 +   bx +  c


                          T = (xT,yT) = ( -b/(2a) , c-a•xT2) )

med samme resultat, som i #1


Skriv et svar til: matematik - toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.