Matematik

Har brug for hjælp angående puls, alder og 220

13. september 2013 af UkendtG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg håber at i kan hjælpe mig igang med denne her opgave i matematik. :) Kan ikke helt forstå hvordan jeg skal starte. Jeg ved at alderen og 220 er de afhængige variabler og pulsen er den uafhængige variable. Men kan I hjælpe mig med denne her opgave nedenfor? :):)

En tommelfingerregel siger, at man kan finde sin maksimale puls ved at trække sin alder fra 220.
a) Indfør betegnelser for de indgående variable, og find et udtryk for den afhængige variable som funktion af den uafhængige variabel


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kald alderen for x og kald den maksimale puls for y, og udtryk så tommelfingerreglen ved et regneudtryk, hvori der indgår x og y.


Svar #2
13. september 2013 af UkendtG (Slettet)

Tusind tak for du gad at hjælpe, men kan du forklare lidt nærmere.
Y = ax + b

Pulsen = 15x + ??

Ved ikke hvad jeg skal.

Skal jeg 220-15? eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal først benytte oplysningerne i opgaven til at opskrive udtrykket for y , dvs. til at bestemme a og b. Der står i opgaven, at pulsen (y) findes ved at trække alderen (x) fra 220. Prøv at udtrykke det i et regneudtryk.


Svar #4
13. september 2013 af UkendtG (Slettet)

Ser det så sådan ud?

220- 15

205 = 15x + ??? (hvad er b så??)

Kan du ikke bare skrive hvordan du ville lave den, så kan jeg måske forstå det lidt hurtigere? :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, hvor kommer de 15 fra? Jeg har skrevet flere gange nu, hvordan jeg ville lave opgaven. Det var meningen, at du skulle kunne oversætte det læste til et regneudtryk.

Kald alderen for x. Træk alderen fra 220; så har man 220 - x . Tommelfingerreglen siger, at dette er den maksimale puls, som vi kaldte y. Altså siger tommelfingerreglen, at

y = 220 - x .


Svar #6
13. september 2013 af UkendtG (Slettet)

Nåårh okay, tak for hjælpen...


Skriv et svar til: Har brug for hjælp angående puls, alder og 220

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.