Matematik

Beregn skæringspunkt mellem 2 linjer

14. september 2013 af stenkasteren (Slettet)

Hejsa, jeg sidder her søndag morgen og skal beregne skæringspunktet mellem 2 linjer.

Vi ved på forhånd at  f(x)=x^2-6x+10

og g(x)=-x+6

nu sætter vi det i ligmed hinanden: x^2-6x+10=-x+6 og flytter x over på højre side at lighedstegnet:

x^(2)-6*x-x=10-6 men jeg er gået i stå nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af mathon

skæring kræver
                              x2 - 6x + 10 = -x+6

                              x2 - 5x + 4 = 0…


Svar #2
14. september 2013 af stenkasteren (Slettet)

Jeg forstår det ikke? Hvad gør vi så nu? hvordan kan vi gøre så x^2 går ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2013 af mathon

Løs andengradsligningen

                                 x2 - 5x + 4 = 0


Svar #4
14. september 2013 af stenkasteren (Slettet)

Når okay :)) 

d= b^2-4ac

d=25-4*1*4= 9 = To løsninger=

x= ((-b+-√(D))/(2a))=  ((−5-+3)/(2*1)) = -4-1
Så den skærer i kordinaterne (-4,-1)

Sådan går jeg ud fra


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2013 af mathon



                           -(-5) ± √(9)     5 ± 3
                     x = -------------   = -------        
                                 2                2

                    x = 4    v   x = 1

          

Du ved nu, at skæringspunkternes koordinater er

           S1 = (1,g(1))    og    S2 = (4,g(4))

             


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2013 af mathon

…i øvrigt er grafen for
                                       f(x) = x2 - 6x + 10   en parabel,


hvorfor trådens overskrift er vildledende.


Skriv et svar til: Beregn skæringspunkt mellem 2 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.