Fysik

beregning af massestrøm

14. september 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder med en opgave:

En massestrøm m1 med 25 vægt % methanol i vand blandes med en massetrøm m2 med 10 vægt % methanol i vand. Blandingsstrømmen m3 skal indeholde 17 vægt % methanol.

a) Lav et flowsheet og mærk de variable
b) Opstil de to massebalancer for henholdsvis methanol og vand.

c) Beregn de to strømme m1 og m2 hvis der ønskes en blandingsstrøm på 1250 kg/h.

Det er c'eren jeg er gået i stå ved. i b'eren kom jeg frem til

m1 * 0,25 + m2 * 0,10 = m3 * 0,17 (for methanol)

m1 * 0,75 + m2 * 0,90 = m3 * 0,83 (for vand)

Ud fra dette, hvordan kommer jeg frem til c'eren?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2013 af hesch (Slettet)

Du sætter m3 = 1250 kg/h.

Så har du to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
14. september 2013 af johannowiz (Slettet)

det lang tid siden jeg har lavet såen en ligning, kan du vise hvordan det gøres, så jeg lige kan få det genopfrisket?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2013 af hesch (Slettet)

m1 * 0,25 + m2 * 0,10 = m3 * 0,17 (for methanol)

m1 * 0,75 + m2 * 0,90 = m3 * 0,83 (for vand)

     ⇓

m1 * 0,25 + m2 * 0,10 = 212,5

m1 * 0,75 + m2 * 0,90 = 1037,5

    ⇓

m1 = 583,33 kg/h   og    m2 =666,67 kg/h

Bemærk:  rettelse foretaget.


Skriv et svar til: beregning af massestrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.