Fysik

Formel til beregning af Eterm

16. september 2013 af liiv her!!? (Slettet)

Hej.Det eneste jeg skal finde ud af, er faktisk bare hvad formlen til beregning af Eterm er. 
Har googlet det, men der er mange forskellige ting og det forvirre mig. 
Har allerede læst noget herinde med Eterm, men det var med den der skide trekant foran, altså "ændringen i", hvilket jeg ikke ved, om er det samme som det jeg leder efter.. 
Håber nogen kan give mig et svar.
Tak på forhånd :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af mathon

   Ofte har selve Eterm ingen interesse, men ændring i Eterm = ΔEterm har beregningsinteresse.


                  ΔEterm = masse • varmefylde • temperaturændring

                  ΔE      =      m    •         c         •           ΔT                       stort T for temperatur lille t for tid

.

m er stoffets masse målt i kg
c et stoffets varmefylde = specifik varmekapacitet målt i kJ/(kg·C)
ΔT er stoffets temperaturændring i ºC


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af mathon

eksempel:
                      850 g vand opvarmes fra 15ºC til 27ºC.
                      Beregn den fornødne energi.                      (beregnet uden energiudveksling med omgivelserne)

.

                     ΔE      =      (0,850 kg)    •         (4,184 kJ/(kg·C))         •           ((27-15) C)

                                          ΔE ≈ 42,68 kJ


Svar #3
16. september 2013 af liiv her!!? (Slettet)

Super. tusind tak for svar :)


Skriv et svar til: Formel til beregning af Eterm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.