Matematik
Indskudreglen ved c uden for [a;b]
Hej
Er det muligt at anvende indskudreglen når c ligger uden for a og b?
Svar #2
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
Drejer det sig om indskudsreglen for bestemte integraler? Så er svaret "ja".
Svar #3
16. september 2013 af pokeranden (Slettet)
Sorry glemte at skrive det var for det bestemte integral :)
Når svaret så er ja, hvad er så årsagen?
Svar #4
16. september 2013 af Vinstrup (Slettet)
Ved ikke om det her hjælper, men prøv at se på følgende side: http://guldkorn3g.wordpress.com/2013/09/02/indskudsreglen/
Du bør derved kunne bevise det ved, at opskrive de to senarier, hvorved du gerne skulle komme frem til at det bestemte integral er intervallet [a;b] ;)
Svar #5
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#3
Man viser let indskudsreglen for a < c < b ud fra definitionen af det bestemte integral og ud fra definitionen
b∫a f(x) dx = - a∫b f(x) dx , hvis b > a .
Heraf følger indskudsreglen let for de tilfælde, hvor der ikke gælder a < c < b . Hvis for eksempel
c < a < b, benytter man så indskudsreglen, hvor a er indskudt mellem c og b:
c∫b f(x) dx = c∫a f(x) dx + a∫b f(x) dx ,
hvoraf
a∫b f(x) dx = c∫b f(x) dx - c∫a f(x) dx = a∫c f(x) dx + c∫b f(x) dx
Skriv et svar til: Indskudreglen ved c uden for [a;b]
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
