Matematik

Løs Ligningen!

30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)
Hey..!

Kan ikke finde mine notater til denne slags ligning så håber der er nogle der kan hjælpe med med udregningen!

2 * e^x - 3 = 0

På forhånd TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du starter med at isolere e^x, og så bruger du at ln(e^x) = x.

Svar #2
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

Har ingen lommeregner pt men:

2 * e^x = 3 => e^x = 1,5 =>

ln(e^x) = 1,5

hvad er resultatet så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

2 * e^x - 3 = 0
<=>
e^x = 3/2
<=>
ln(e^x) = ln(3/2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

du er lige hurtig nok i din anden udregning.
Hvis e^x = 1,5 så er ln(e^x) = ln(1,5) ellers går det galt.

Og da ln(e^x) = x => x= ln(1,5)

Svar #5
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

okay.. tak

hvad er resultat så?

har ingen lommeregner ;-(

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Har jeg heller ikke her...

Så du må finde en lommeregner og løse den på. Det kan du nok også.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Resultatet er bare ln(3/2), ingen grund til at bruge tilnærmede værdier her.

Svar #8
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

Okay

Svar #9
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

HAr også lige et andet spørgsmål:

Om følgende er udregnet korrekt

F(x)=x^2-3x+4

Bestem hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

f(1)=1-3+4 => røringspunkt er (1,2)

f'(x) 2x-3 => f'(1)=2-3 => y=-x+b =>
2=-1+b => 1=b y=-x+1

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Korrekt.. og hvad er hældningskoefficienten så?.. Du har jo angivet ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Og nej forresten ikke rigtigt...

2=-1+b <=> 2+1=-1+1+b <=> b=3

Svar #12
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

hvad mener du?

Svar #13
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

hvorfor skal man indsætte +1?

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Du isolerer b..

Det gør du ved at lægge 1 til ¨på begge sider af lighedstegnet.

derfor +1

Svar #15
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

Tror ikk du har ret!

det giver da y = -x + 1

men hvad gør jeg så når jeg har fundet ligningen?

Svar #16
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

når ja.. det er rigtig nok

Svar #17
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

Men når jeg har fundet ligningen!

hvordan er det så jeg finder gældningskoefficienten?

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Okay.. hvis du ikke tror mig så regn efter....

du har at punktet (1,2) skal være på linjen.

Hvis du sætter det ind i y = -x+1 så får du 2 = -1 +1 <=> 2 = 0. Og det passer jo ikke.

Bruger du min ligning y = -x+3 og så får du 2 = -1+3 <=> 2=2 og det er jo rigtig..
Er du overbevist??

Eftersom der står du skal finde hældningskoefficienten så er ligning ikke svaret. Du skal blot angive hvad hældningskoefficienten er i ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Hvad er hældningskoefficienten i en ligning med formen y=ax+b (som jo er den generelle ligning )

Svar #20
30. oktober 2005 af KennethC (Slettet)

jaja.. tror dig


hældningskoefficienten = ax

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.