Matematik

Ligninger

16. september 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner man de her ligning ud? Jeg vil meget gerne have udregningerne og en kort forklaring.

3(2 - 3x) = -5x + 18

-2(x+5) = 6(x+1)

40 - 6x + 2 = 33 – (x + 5) 

Jeg vil bare gerne have udregninger, så jeg forstår, hvad der bliver gjort.

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at starte en ny med de samme spørgsmål. Gå tilbage til den oprindelige tråd, hvor du har fået udførlige svar

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1380502

Du har kørt ret mange tråde efterhånden om reduktion og løsning af ligninger. Prøv at læse de vejledninger, der gives i trådene.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af Stats

Ved en gange parentes, skal der ganges ind i hvert led

3(2 - 3·x) = -5·x + 18 ⇔ (3·2 - 3·3·x) = -5·x + 18 ⇔ 6 - 9·x = -5·x + 18

Sammel x'erne på den ene side og konstanterne i den anden

6 - 18 = -5·x + 9·x ⇔ -12 = 4·x

Du må gange og dividere med det samme på hver side af lighedstegnet..

-12/4 = 4·x/4 ⇔ -3 = 1·x

Gør det samme med de andre...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.