Fysik

fysik varme og strøm

18. september 2013 af pmh62 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Ved ikke lige hvordan jeg skal gribe denne opgave an, og nu har jeg brugt rimligt langt tid!! håber på noget hjælå

Efter ferien, hvor strømmen til varmeleget har været afbrudt i flere dage, tændes der igen for strømmen. Herved stiger vandets temperatur T som er funktion af tiden t på følgende måde:
 

T = 52C-32C e^-a*t
 

Hvor a = 5,3 10-6s^-1. Der er 480kg vand i sengen.
 

Hvor lang tid går der før temperaturen er oppe på 31C. Beregn, hvor stor en effekt vandsengen afgiver til omgivelserne, når vandet i sengen har temperaturen 31C.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af peter lind

Løs ligningen T=31

Find hvor meget varmeenergien er steget af Q= m*c*ΔT. Du har formodentlig effekten af varmelegemet. Brug denne til at finde tilført elektrisk energi. Forskellen af de 2 beregninger er så varmetabet til omgivelserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Løs ligningen T = 31 .

2) Til det tidspunkt t, der er løsningen i 1), afgives der pr tidsenhed energien T'(t)·mvand·cvand , hvilket er den effekt, hvormed vandet modtager energi.


Skriv et svar til: fysik varme og strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.