Matematik

Ligninger!!! Hjælp

19. september 2013 af SarahSimonsen123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle jer derude!

Jeg er fuldstændig lost, hvad angår ligninger - og kan ikke komme frem til et konkret svar. Så ville bare lige se, om der ikke var nogen, der kunne hjælpe mig med, at løse disse ligninger/opgaver:

1) 2 -(x + 3) = -2(x - 1)

2) 3a *brøkstreg* 6b * 4b

3) 3 *brøkstreg* 8 * 5 * 2 *brøkstreg* 15

4) 2 *brøkstreg* 3 * 4 *brøkstreg* 5 * 1 *brøkstreg* 2 * 3

5) 2ax *brøkstreg* 4 * 3b *brøkstreg* 4a * 6 *brøkstreg* b


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kun det første stykke er en ligning. De sidste fire ligner ubehjælpsomt opskrevne reduktionsstykker. Skriv stykkerne tydeligt med parenteser og / som brøkstreg.

I 1) hæver man en minusparentes og ganger ind i parentesen på højre side, reducerer og isolerer x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

2-(x + 3) = -2(x - 1)

2-x-3=-2x+2  hæv parenteserne

2x+(2-x-3=-2x+2) +2x                     x'erne på den ene side

2-3+(2-x-3=2)+3-2           tallene på den anden side, 

x = 3

Spørg endelig, hvis der er noget, som du ikke forstår

Det der står  i parenteserne, er det som er tilbage af den "gamle ligning"

'


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2013 af mette48 (Slettet)

#2 Den skrivemåde vil ikke blive godkendt til eksamen

Du kunne evt have brugt farver til at vise det her,

hvorfor ikke skrive at der lægges 2x til på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2013 af Gliates (Slettet)

#3

Ville blot prøve at hjælpe #0, men du har ret i, at det er bedst med farver



Skriv et svar til: Ligninger!!! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.