Matematik

Beregn vandybden!:)

19. september 2013 af Vanthang (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej..

Håber du vil hjælpe mig, for jeg kan nemlig ikke finde ud af det:).

I et cylinderformede bassin er der 14 310 liter vand.

Radius = 2,25.

Omkreds = 14,14.

beregn vanddybden.

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du kan finde arealet af bassinnets bund ved at gange radius med omkredsen og dividere med 2.

Derefter omregner du rumfanget til m3 og dividerer det med det fundne areal, så har du dybden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af Copyfokking

Rumfanget af en cylinder:

V = π * r2 * h

Hvor V er rumfanget, r er radius og h er højden.

Herefter sætter du værdierne ind i formlen og isolerer h.

Btw så gør du klogt i at omregne de 14.310 liter om til m3


Svar #3
19. september 2013 af Vanthang (Slettet)

Hvordan omregner jeg rumfanget til m3 ?.. når jeg ikke har en rumfang? ?:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2013 af Copyfokking

Liter er en rumfangsenhed :)..

1 Liter = 0,001 m3


Svar #5
19. september 2013 af Vanthang (Slettet)

14 320*0, 001= 14, 91

14, 91:15.91= 0.89

Er det rigtigt.??

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2013 af Copyfokking

Hm.. ikke helt

Fordi 1 Liter = 0,001 m3, skal du flytte kommaet tre gange til venstre:

14320 L = 14,32 m3      

Ellers kan du også dividere med 1000:

14320L / 1000  = 14,32 m3

Forstår ikke helt hvorfor du dividerer med 15,91 :/


Svar #7
19. september 2013 af Vanthang (Slettet)

Hmm..
Der står at jeg skal dividere det med det fundne areal...

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2013 af Copyfokking

Nårh jo det er også bare mig, som sidder og sover ;)..

Det er rigtigt nok det du gør, borset fra omregningen fra liter til m3 :)


Svar #9
19. september 2013 af Vanthang (Slettet)

:D
Tusind tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

I #0 oplyses det, at rumfanget er 14310 L . Hvorfor bliver det så lavet om til 14,32m3 og senere til 14,91 m3 ?

Hvis tallet i #0 er korrekt, er rumfanget 14,31m3 , så højden er

h = V/(r·O/2) = 2·14,31/(2,25·14,14) m = 0,90 m


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2013 af SuneChr

# 0
Der er kun brug for at vide
enten radius eller omkreds af cylinderen
for at beregne højden, når rumfanget er kendt.
Der er, med andre ord, et overflødigt informations-
element i opgaven. Det er der normalt ikke i en opgave.
Man kan så sige til gengæld, at man ikke skal bekymre
sig om, hvilken værdi π har.


Skriv et svar til: Beregn vandybden!:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.