Matematik

Faktoriser en almindelig 2. gradsligning

20. september 2013 af Sarambisgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man har en almindelig andengradsligning, som ikke er et specialtilfælde, hvordan kan man så faktorisere den?

Eksempel: f(x)= 2x+ 8x + 6

Eksempel 2: f(x)= x2 + x – 6 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af SuneChr

Man finder rødderne  x1 og x2 , (hvis de eksisterer) .
Man har da:
f (x)  =  a(x - x1)(x - x2)
hvor a er koefficienten til x2 .


Skriv et svar til: Faktoriser en almindelig 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.