Fysik

Find trykket (P)

20. september 2013 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet er:

I et højt måleglas er der 45 cm vand under 20 cm terpentinolie. Beregn trykket på glassets bund, når barometerstanden er 101,5 kPa. (Oliens densitet er 0,85 g/cm3). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn tyngden pr areal af de to væskesøjler og læg disse tryk til barometerstanden.

Pbund = Pbarom + g · (hvand·ρvand + holie·ρolie)


Svar #2
20. september 2013 af Jessies (Slettet)

Man kan også godt bruge formlen P=p(rho)·h·g

45cm <=> 0,45m               Vandens densitet=0,998g/cm^3 <=> 0,998·1000=998kg/cm^3

20cm <=> 0,2m                Oliens densitet=0,85g/cm^3 <=> 0,85·1000=850kg/cm^3

g=9,82N/kg

Så kan jeg bare gange dem sammen og finde trykket (P).

Kan man gøre det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop som vist i #1. Benyt korrekte enheder for densiteterne:

ρvand = 0,998 g/cm3 = 998 kg/m3


Svar #4
20. september 2013 af Jessies (Slettet)

Nåja. Mange tak for hjælpen ;-)


Skriv et svar til: Find trykket (P)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.