Kemi

ækvivalenspunktet volumen?

20. september 2013 af Thomas47 (Slettet)

Hej :)

Jeg sidder med en kemirapport som hedder saltindholdet i havvand.  Jeg vedhæfter lige rapporten så I kan se med..

Men jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde følgende:

1. beregn det tilsatte volumen sølvnitrat-opløsning ved ækvivalenspunktet.

Hvad skal jeg gøre? Hvilke formler kan jeg bruge?

Tak forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af mathon

1. beregn det tilsatte volumen sølvnitrat-opløsning ved ækvivalenspunktet.

   beregn gennemsnittet:

                                            sum({.59,.46,.53})/3 = 0,53


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af mathon

                        n(Cl-) = n(AgNO3) = (0,00053 L) • (0,100 mol/L) = 0,000053 mol = 5,3·10-5 mol

                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af mathon


 

                           n(Cl-) = n(AgNO3) = (5,3·10-4 L) • (10-1 mol/L) = 5,3·10-5 mol

                           c(Cl-) =  c(NaCl) = n/V = (5,3·10-5 mol) / (1,0·10-4 L) = 0,53 M

                           masse%
                                            p = (100 • c • M) / d = (100 • (0,53 mol/L) • (58,45 g/mol) / (1000 g/L) =
                                                                                                                                                3,1%
                                           


Skriv et svar til: ækvivalenspunktet volumen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.