Matematik

Virklig brug for hjælp Til matematik:

20. september 2013 af ddd371 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 2:
Når rotte lever under tilstrækkelige gode forhold, har en rottekoloni en fordoblingstid på ca. 50 dage.

1: Brug oplysningen til at finde a i den eksponentielle sammenhæng
y = b * a^x 

Hvad mener de med opgaven, har sidet og forstår ikke noget af den?, 
Nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt informationen om fordoblingstiden til at beregne værdien af a , når x betegner tiden målt i dage.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Til tiden x er antallet af rotter ifølge forskriften b·ax .

Til tiden x+50 er antallet af rotter ifølge forskriften b·ax+50 , men der er også gået én fordoblingstid, siden vi sidst talte rotter, så derfor har vi dobbelt så mange rotter som før, og derfor er

b·ax+50 = 2·b·ax

Bestem nu a ud fra denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af LeonhardEuler

Benyt:


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2013 af LeonhardEuler

     og       

___


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2013 af mathon

eller skrevet
                         f(x) = b•2x/X= b•(21/X2)x = b•(21/50)x = b•ax


Skriv et svar til: Virklig brug for hjælp Til matematik:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.