Matematik

Bestem h'(20)

21. september 2013 af Robertschallert (Slettet) - Niveau: B-niveau

h(t)=(3128-40*t)^0,4

opgaven lyder på bestem h'20 og giv en fortolkning af dette tal.

hvordan bestemmer jeg h'(20), kan jeg gøre det på min TI-89?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af SuneChr

Du skal differentiere h (t)
Benyt differentiationsreglen for en sammensat funktion.
Indsæt  t = 20  i  h '(t)
h '(20)  er tangentens hældningskoefficient i punktet  (20 ; h (20))
Du kan sikkert også gøre det v.h.a. maskineriet.


Svar #2
21. september 2013 af Robertschallert (Slettet)

Kan det passe at den afledte er (1211,2 *t)^-0,6 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af SuneChr

# 2
Er du sikker på at have differentieret korrekt?


Svar #4
21. september 2013 af Robertschallert (Slettet)

jeg hiver eksponenten  ned og ganger det med konstanten der står inden t og trækker 1 fra eksponenten


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. september 2013 af SuneChr

Man skal jo huske til sidst, at gange med differentialkvotienten,  - 40 ,   inde fra parentesen.


Svar #6
21. september 2013 af Robertschallert (Slettet)

okay, det var en regel jeg ikke kendte til. tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2014 af 123434 (Slettet)

3#
Hvor kommer tallet -16 fra?
Hvilken formel bruger du?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Se #5:

-16 = 0,4·(-40) .


Skriv et svar til: Bestem h'(20)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.