Matematik
Endnu en procentopg!
31. oktober 2005 af
Ralphi (Slettet)
Hej jeg håber nogle kan hjælpe mig med denne opgave.
Et hydrogentatom vejer 1 u og et oxygenatom vejer 16 u
a) hvor mange % af vands vægt udgøres af hydrogenen i vandet?
b) hvad vejer hydrogenen i 200 g vand?
c) hvad vejer den vandmængde, som indeholder 10 g hydrogen?
På forhånd tak!
Et hydrogentatom vejer 1 u og et oxygenatom vejer 16 u
a) hvor mange % af vands vægt udgøres af hydrogenen i vandet?
b) hvad vejer hydrogenen i 200 g vand?
c) hvad vejer den vandmængde, som indeholder 10 g hydrogen?
På forhånd tak!
Svar #1
31. oktober 2005 af Peden (Slettet)
a) H2O = 2* H + O => 18 U
2U/18U = 1/9
b) 200g * 1/9
c) 10 * 9 = 90g.
2U/18U = 1/9
b) 200g * 1/9
c) 10 * 9 = 90g.
Skriv et svar til: Endnu en procentopg!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
