Fysik

Temperatur `? Hjælp!

23. september 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er 29 mennesker i et lokale på 200 m. En person afgiver i hvile 100 W til omgivelserne. Luftens specifikke varmekapicitet er 1 kj/(kg*K), og densiteten er 1,20 kg/m3.

- Hvor meget stiger luftens temperatur i løbet af 45 minutter?

Jeg ved man skal bruge følgende formel:

ΔT = (Ptotal*t/(mluft*cluft))

Jeg kan dog bare ikke få det til at gå op! Her er hvad jeg har prøvet mig til:

ΔT = (2900*45/240*1) = 543,75 (dette kan umuligt være rigtigt)

Ptotal = 100 * 29 = 2900

mluft = V * p = 200*1,2 = 240

Nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af peter lind

Pas på enhederne. Luftens specifikke varmekapacitet er 1kJ/(kg*kg)


Svar #2
23. september 2013 af danmark100 (Slettet)

Er der eventuel nogle som kunne give nogle hint ?? Kan stadigvæk ikke se logikken?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2013 af mathon

    

                 29 • (0,1 kJ/s) • (2700 s) = (200 m3) • (1,20 kg/m3) • (1 kJ/(kg•K)) • ΔT

                 7830 kJ = (240 kJ/K) •ΔT

                 ΔT = (7830 kJ) / (240 kJ/K) = 32,6 K


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2013 af peter lind

Den specifikke varmekapacitet af luften er 1kJ/(kg*K) = 1000J/(kg*K)


Skriv et svar til: Temperatur `? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.