Kemi

hjælp til kemi

24. september 2013 af lauranielsen89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har lige et opgave som jeg har brug for hjælp til, kan nogen hjælp mig ?

opgaven lyder på:

for reaktionen 2 SO2(g)+O2(g)= 2 SO2(g) er K=0,23M^-1

herunder er anført sammensætningen af tre forskellige reaktionsblandinger. afgør i hvert tilfælde om der er ligevægt, og, hvis det ikke er tilfældet, om reaktionen forløber mod højre eller venstre.

1) [SO2]=0,0648M   [O2]=0,0356M  [SO3]=0,923M

2) [SO2]=0,832M    [O2]=0,251M    [SO3]=0,0437M

3) [SO2]=0,694M    [O2]=0,845M    [SO3]=0,306M


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Siafu (Slettet)

For det første skriver man ALDRIG et "=" i et reaktionsskema, det er enten en pil eller en dobbeltpil :)

Grundlæggende udregner du ligevægtskontanten på denne måde

aA +bB ⇔ cC + dD

K=([A]a*[B]b)/([C]c*[D]d)

så du skal nu bare indsætte dine værdier for koncentrationerne, og sammenligne med det K du har fået opgivet.

Hvis det K du udregner er det samme som det K du har fået opgivet, så er reaktionen i ligevægt

Hvis det K du udregner er mindre, så betyder det at der er "for meget" stof på produktsiden, og reaktionen vil derfor gå mod venstre

Hvis det K du udregner er højere, så betyder det at der er "for meget" stof på reaktantsiden, og reaktionen vil derfor gå mod højre


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af sarah199 (Slettet)

er det muligt for dig, at vis mig en af dem så jeg kan kom igang er lidt i tvivl , da jeg har også næsten samme opgave, som håber jeg kan for en ide.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af Siafu (Slettet)

Du skal simpelthen bare indsætte koncentrationerne der er opgivet i den formel jeg skrev oppe over :) men i det her tilfælde er der kun et stof på produktsiden :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2013 af mathon

#2

1)

                                   2 SO2 (g)  +  O2 (g)   <--->    2 SO3 (g)

                        

     i ligevægt
                                         [SO3]2
                                    ----------------  =  0,23 M-1
                                    [SO2]2 • [O2]

.

Undersøg selv reaktionsbrøkens værdi med koncentrationerne som angivet
i
    1), 2) og 3)
                             


Skriv et svar til: hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.