Matematik

Det haster - 10 klasse !!!

24. september 2013 af mina1990 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvem kan hjælpe mig med disse opgaver ? Jeg har forsøgt mange gang, men reslutatet stemmer ikke overens med facit :(

Jeg håber inderligt en kan hjælpe mig :)

Vedhæftet fil: MATEMATIK.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vis hvad du selv har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af PeterValberg

a)

2/3 af de ansatte på marmeladefabrikken er syge (24 personer i alt)

hvor meget er 1/3 ? hvor mange er der ansat i alt ? (3/3)

samme tankegang i b) og c)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Et rigtig godt råd for din egen skyld:

Matematik må ALDRIG haste!

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2013 af FriisHelena (Slettet)

det er ikke 24 i alt, som jeg forstår er 2/3 = 24 altså er 1/3 = 12 så svaret må være at der er 36 ansatte i alt? passer det med facit?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Yes!

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt forstået, og helt i overensstemmelse med forklaringen i #2, hvor det blev forklaret, at der er i alt 24 syge personer, og at det svarer til 2/3 af det samlede antal ansatte.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2013 af SuneChr

Det er ofte bekvemt at arbejde med ligninger.
Det, man skal finde ud af, sætter man som den/de ubekendte.
Hvis vi i opgaven her sætter antallet af ansatte til x , har vi i a)
2/3·x  =  24           ⇒         x  =  3/2·24


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2013 af 123434 (Slettet)

Man vender brøken om. 


Skriv et svar til: Det haster - 10 klasse !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.