Matematik

beregn koordinatsæt til et punkt

25. september 2013 af kiko1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg er fuldstændig gået i stå med denne opgave, håber i kan være behjælpelige!

I et koordinatsystem er der givet to vektorer: a(4,2) og b(0,1).

Punktet A har koordinatsættet (1,1) og punkterne B og C er bestemt ved: vektor AB = vektor a og vektor BC = 2*vektor B.

Beregn koordinatsættet til punkterne B og C.

Dernæst: Er et punkt D bestemt ved, at vektor AD er enstrettet med vektor B og at vektor AD står vinkelret på vektor DC.

Beregn så arealet af firkant ABCD.

Har virkelig brug for jeres hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt så, at

OB = OA + AB = OA + a 

OC = OB + BC = OB = 2b

hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.

Der gælder så

AD = k·b og

AD • DC = 0 .

Arealet af firkant ABCD kan beregnes som summen af arealerne af de to trekanter ABC og ACD .


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2013 af mathon

                    AB = OB - OA = a                       når O er koordinatsystemets begyndelsespunkt

                    [b1,b2] - [1,1] = [4,2]

                    [b1,b2] + [4,2] + [1,1]                    

.

                    BC = OC - OB = 2·b

                    OC - (a + OA) = 2·b                    

                    OC = 2·b + (a + OA)

                    [c1,c2]2·[0,1] + [4,2] + [1,1]

                                       


Svar #3
25. september 2013 af kiko1234 (Slettet)


Svar #4
25. september 2013 af kiko1234 (Slettet)

Skal bare lige være helt sikker.. Hvad får du de to koordinatsæt for B og C til at være.. har lidt svært ved at tyde det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2013 af mathon

#2
 

                    AB = OB - OA = a                       når O er koordinatsystemets begyndelsespunkt

                    [b1,b2] - [1,1] = [4,2]

                    [b1,b2] = [4,2] + [1,1]                    

.

                    BC = OC - OB = 2·b

                    OC - (a + OA) = 2·b                    

                    OC = 2·b + (a + OA)

                    [c1,c2]2·[0,1] + [4,2] + [1,1]

                                       


Skriv et svar til: beregn koordinatsæt til et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.