Matematik

Den naturlige eksponentialefunktion

27. september 2013 af LineH12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der vil være søde og hjælpe mig med disse spørgsmål:

Forklar egenskaberne ved den naturlige eksponentialfunktion?
Forklar hvordan forskriften for den naturlige eksponentialefunktion kan bestemmes vha. 2 koordinatsæt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2013 af mathon

Den naturlige eksponentialfunktion  f(x) = ex  er inversfunktion til ln(x)

       Dm(f) = R        Vm(f) = R+

Det specielle ved den naturlige eksponentialfunktion
er,
at den er sin egen afledede.

               f '(x) = f(x)

               (ex) ' = ex > 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2013 af peter lind

Det bør du først og fremmest slå op i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Edit: Det er den naturlige exp. funktion dvs ex ignore denne :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den naturlige eksponentialfunktion har forskriften f(x) = ex . Der er ikke noget at bestemme for den naturlige eksponentialfunktion ud fra to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af SuneChr

# 0
Mon du, i sidste linje, tænker på den generelle eksponentialfunktion:
f (x)  =  b·ax     ?
Her skal man, rigtig nok, have to sæt sammenhørende værdier af x og y , for at kunne beregne a og b .
 


Skriv et svar til: Den naturlige eksponentialefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.