Matematik

Hjælp til at løse ligninger

28. september 2013 af Bunning (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ville lige høre om nogle kunne hjælpe mig hurtigt med at løse de her ligninger, på forhånd tak! :-)

2x+3=½x-1

 + 24   =  8x -  3 

2     5                5


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2013 af mathon

                      (2x + 3) = (½x - 1)                            multipliceres med 2 på begge sider

                      2•(2x + 3) = 2•(½x - 1)

                      4x + 6 = x - 2…


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2013 af mathon


            x      24            3
           --- + ---- = 8x -  ---                    multipliceres med 10 på begge sider                       
            2      5              5


           5x + 48 = 80x - 6…


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Man gør det samme på begge sider af lighedstegnet.

Opgave 1:

2x + 3 = 0,5x - 1

Træk 3 fra på begge sider.

2x = 0,5x - 4

Træk 0,5x fra på begge sider.

1,5x = - 4

Divider med 1,5 på begge sider.

x = - 4 / 1,5

Opgave 2:

x/2 + 24/5 = 8x - 3/5

Gang med 2 på begge sider.

x + 48/5 = 16x - 6/5

Træk 1x fra begge sider.

48/5 = 15x - 6/5

Lig 6/5 til på begge sider.

54/5 = 15x

Divider med 15 på begge sider.

54/(5*15) = x


Skriv et svar til: Hjælp til at løse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.