Fysik

Effekt

28. september 2013 af tjibi23 - Niveau: C-niveau

er der ikke nogen, som der kan foklare mig, hvordan det lige er at denne sætning fungerer
1kWh=1000w*1h=1000w*60*60s=3,6MJ
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

W=J/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

... sammen med

1 h = 60·60 s = 3600 s

3,6 MJ = 3,6·106 J


Svar #3
28. september 2013 af tjibi23

så hvis vi antager, at jeg har et eller andet der har en effekt på 100 watt, da watt=J/s, som jeg kan lave om til J=W*s,så ved jeg, at jeg skal sige 100watt*60*60s da en time svarer til 60*60 sekund og så får jeg at 100Wh=360000W.  er det rigtigt, for jeg synes, at det ser lidt stort ud på den ene side?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2013 af mathon

                          3,6·106 J = 1 kWh            

                         100 W = 100 J/s = 360000 J/h = 3,6·105 J/h = 0,1 kWh/h = 0,1 kW

som jo var nemmere at omskrive direkte uden at anvende den lange omvej

                         100 W = 0,1 kW


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Du kan ikke omregne mellem W og kWh, da det er to enheder for to forskellige ting. W er en enhed, der angiver effekt dvs. hvor meget energi, der bliver omsat pr. sekund, og kWh er en enhed for energi. Men du kan omregne mellem J og kWh, da de begge er enheder for energi.


Svar #6
28. september 2013 af tjibi23

tak alle sammen for de gode svar


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.