Matematik

Matematik spørgsmål:

28. september 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Forkort brøkken (a2 -2ab+b2 ) /2*(a-b)
Hvad er rigtigt?
at (a2-2ab+b2) / 2*(a-b) =   (a*a-2*a*b+b*b) / 2*(a-b)  = a-2ab+b eller a+2ab+b fordi a forkortes med a og b med b og 2 med 2. men ved ikke hvis minus/minus forkortes til plus.
Hvis forkortelsen er helt forkert, please forklar hvordan man forkorter denne brøk.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

(a-b)2 = a2+b2-2ab


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Tjek vedhæftet

Vedhæftet fil:forkortbroek.png

Svar #3
28. september 2013 af Niko83 (Slettet)

 Perfekt. 100000 tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Redultionen i #2 er kun gyldig med forbeholdet a-b ≠ 0 .


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.