Matematik

Hjælp til Matematik uden hjælpemidler

29. september 2013 af Laurakristine09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Jeg har disse to opgaver som jeg ikke kan finde ud af. Jeg mangler et sted at starte, og jeg derfor også meget gerne have en forklaring på hvordan de skal regnes.

Opgave 1

En stokastisk variabel X kan antage værdierne -2, 1, 4, 5. En del af sandsynlighedsfordelingen for X, fremgår af tabellen.

t              -2         1        4           5

P(X=t)     1/2       1/4     1/5         ?

Bestem P(X=5), og beregn middelværdien for X.

Opgave 2.

Linjen

l_k:kx+y=10

er vinkelret på linjen

m:5x+3y=9

Beregn k.

Jeg ville sætte rigtig meget pris på hvis der var nogen som kunne hjælpe.


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.