Matematik

Antagelse og udledning

30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

r ∈ R, og 0 < r < 1/n hvor n ∈ N.

Kan man sige at, double uligheden ikke opfyldes når f.eks. n = 0?

Vedhæftet fil: antaglese.png

Svar #1
30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

1/n bliver jo mindre og mindre, så man kan ikke finde et r der opfylder for alle n.. Tror jeg har den


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

1/n er slet ikke defineret for n = 0. Det giver slet ingen mening. 

Der er tale om at vælge et postivt r , der er mindre end 1/n , hvor n ∈ N . Hvad er sammenhængen?


Svar #3
30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

En af betingelserne er korrekt. Selvom hvilket positivt r vi vælgre vil uligheden aldrig blive opfyldt fordi 0∈N, og 0 er ikke defineret som du pointer ud. Opgaven siger også at det skal gælde for alle n, så det kan kun være nr.3..

Jeg spurgte bare fordi jeg har nogle problemer med sådan type opgaver hvor der er givet betingelser. Om det er for en funktion eller tal(hvor der er givet betingelser og ikke selve funktionen), og skal op til prøve, så prøver løse så mange som muligt og få rette tankegang omkring disse typer opgaver..


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg havde ikke set det vedlagte før i #0. Jeg forstår ikke, hvorfor du bliver ved med n = 0. Tallet 0 er ikke et tal i N. Ja, det er udsagn 3, der er sandt. Vælger man et positivt r , kan man altid finde et n, så at r > 1/n , for eksempel

n = [1/r] + 1 


Svar #5
30. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Ja, troede for et øjeblik at 0 ∈ N..

4# Det var også det jeg mente, bare dårlig til at udtrykke det


Skriv et svar til: Antagelse og udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.