Matematik

Variable & konstante

30. september 2013 af gymelev3105 (Slettet)

Hej, har nogle små problemer med denne opgave...

Antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr. år kan i perioden 1977-2001 beskrives ved sammenhængen:

y = -16x + 840

hvor y er antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr. år, og x er antal år efter 1977.

a) Gør rede for, hvad tallene -16 og 840 fortæller om antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken pr. år i perioden 1977-2001.

-----------------

Af Folkesundhedsrapporten fra 2007, udgivet af Statens Institut for Folkesundhed, fremgår det, at udviklingen i forbruget af antal sengedage for børn under 16 år på danske hospitaler kan beskrives ved sammenhængen:

y = -9959x+650584

hvor x betegner antal år efter 1978 og y er antal sengedage for børn under 16 år på danske hospitaler.

a) Beskriv, hvilken information tallene -9959 og 650584 giver om udviklingen i antal sengedage for børn under 16 år på danske hospitaler.

- If'ølge mine klassekammerater er det forholdvis lette spørgsmål. Men kan desværre virkelig ikke se det for mig. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om lineære sammenhæng af formen y = ax + b . Sæt dig ind i, hvilken betydning de to konstanter har for funktionen og udseendet af dens graf.


Skriv et svar til: Variable & konstante

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.