Matematik

Anvendelse af andengradspolynomier

01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Kan I hjælpe mig med opgave 1 i det vedhæftet dokument, kan ikke finde ud af den. I opgave a, vil jeg mene den lange side hedder k og den korte hedder x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af PeterValberg

Hvis du lige vedhæfter dokumentet, så kan vi hjælpe dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Hov, sådan


Svar #3
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Kan man se den nu? Jeg mener i opgave 1, at længde af k, og bredde er x

Vedhæftet fil:Opgave 1 - mat afl 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2013 af SuneChr

Man har, for alle papirformaterne i A-formatet:

forholdet imellem længden og bredden er altid k.
Sagt på en anden måde:
lang side = k gange kort side.

Man finder k ved at tage et papir, A4 eller A5 ,
måler længde og bredde, og har da:
k = længde / bredde .

Det vil vise sig, at k = √2


Svar #5
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Så det endelig resultat er kvadratrod af k?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2013 af SuneChr

# 5
Nej, det endelige resultat er det, vi får, når vi har
længde / bredde = k
k vil da være ca. 1,41  som er lig med √2 med to decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Man kan ikke måle sig til, at det er √2, man kan kun måle sig til at det ligger der omkring.

Du skal udnytte, at bredden af A5 er halvt så stor som længden af A4, og at forholdet mellem længde og bredde er det samme for de to formater:

l4/b4 = l5/b5 = k

l4 = 2 b5

b4 = l5

Indsætter de de to sidste i den første, får du en simpel ligning, hvoraf du kan finde k.


Svar #8
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad ligningen er?


Svar #9
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Er ligningen: 2 * b5 / l5 

Hvordan finder jeg lige k af den, og får den til ikke at stå i en brøk?


Skriv et svar til: Anvendelse af andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.