Studievalg og videregående studie

Kan jeg komme igennem HTX?

02. oktober 2013 af PFrost (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg ville gerne søge ind på HTX, da der er en spændende retning der passer til mig. Jeg er bare lidt bekymret, for jeg har altid været super dårlig til matematik og fysik/kemi og de forventer jeg tager det på B-niveau. Jeg ved ikke hvor svært det egentlig er men jeg slap igennem 9. klasses prøven med 4 i færdigheds og 02 i problem-regning. Jeg tænkte om nogen kunne vise mig noget matematik fra B-niveau så jeg kan se om jeg kan overkomme det. Vil gerne vide om det er meget højere standard end folkeskolen i de tre fag og kan man komme igennem HTX på trods af dårlige karakterer i de her tre fag? Skal man bestå fagene (forestiller jeg man at man skal)

Håber i kan hjælpe med at forklarer, på forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af ninjamus (Slettet)

Dette er nogle opgaver til B-niveau på første år, og der vil selvfølgelig være matematik som er både sværere men også noget lettere. Jeg går dog på STX, men vi har de første måneder fået gennemgået en masse folkeskole-matematik. Jeg fik selv 10 og 10 til eksamen i 9. men der er dog stadig ting jeg har svært ved. Men hvis man aktivt følger undervisningen og laver sine lektier, så bør man kunne komme igennem... og ellers må man jo spørge efter hjælp :-)

Regn nedenstående stykker med papir og blyant, og aflever på papir.
Medtag mellemregninger i passende omfang.
 

Løs hver af følgende ligninger

a) 5x +1 = 3x – 9                                    b)  2 + 4(x – 1) = (x + 3) –  

c) +5 =  4x +1                           d)  –2x + 8 =  4(3x +1) – 5                                          

e) 3(4 – x)  =                                f)      

Reducer følgende udtryk:

a)  (x + 3)(x – 9)                b)  (p – 2)(p + 11)            c)  (4w – 3u)(u + 5w)

Om en lineær funktion f(x) oplyses, at grafen går gennem punkterne P(-3,-16) og Q(6,11).

Bestem en forskrift for f(x).
Bestem grafens skæringspunkt med førsteaksen.
Beregn funktionsværdien i 5, altså f(5).


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2013 af MaibritG

Du skal slet ikke tage dig af #1s regnestykker, da det er STX-matematik, og de har det også med at arbejde med bevisførelse. På HTX (matematik B) arbejder man med teknisk og praktisk matematik, der løses via matematikprogrammet MathCAD. Du vil kunne støde på bogen Teknisk matematik (se bogen her: http://www.scribd.com/doc/34104586/Teknisk-Matematik-Af-Preben-Madsen), hvor du også kan se opgaver og eksempler på opgaver.

Ang. din bekrymring om dine folkeskolekarakterer i matematik:
Jeg var heller ikke nogen ørn til matematik og er tilmed lettere talblind, så mine karakterer var heller ikke de bedste. Jeg startede egentlig ud på STX (IB), men det stemte ikke overens med mine ambitioner, og mine karakterer i matematik på C-niveau var lige bestået. Da jeg startede på HTX (mest for udfordringen skyld) fik jeg en hel anden tilgang til matematikken, der ikke kun byggede på teori, bevisførelse og udenadslære, men jeg blev derimod præsenteret for praktiske opgaver, der gjorde indlæringen mere spændende. Resultatet var også at jeg gik ud med 12 i faget. Det krævede naturligvis hårdt arbejde, men at opgaverne byggede på noget praktisk og "håndterbart" gav det bare en anden vinkling. 
- Mine resultater i fysik og kemi var tilsvarende gode, da disse har samme type indlæring, og ofte er der relation mellem fysik og matematik.

Jeg tror bare, at du skal springe ud i det.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2013 af mjanneh (Slettet)

Det med matematik kræver (som så meget andet), at man kan 'knække koden'. Når det er sket, kan du ganske sikkert klare det.

Øv dig alt det, du kan - Matematikfessor, ungdomsskole, ingeniørernes kursus: http://ing.dk/video/matematik-9-klasse-fortalt-i-37-videoer-117744

- så vil det lykkes. Derusover har Maibrit meget ret: Det kan også forfriske med en anden tilgang.


Skriv et svar til: Kan jeg komme igennem HTX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.