Matematik

Jeg kan ikke udregne denne simple ligning!

02. oktober 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Uanset hvad får jeg den altid til den forkerte værdi. Er der nogen som vil vise hver enkelt trin af denne ligning?

12 / (x + 3) = 4 / (x - 1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang over kors

12·(x-1) = 4·(x+3)

og løs så denne ligning.


Svar #2
02. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Ja, det har jeg gjort. Jeg gør følgende:

12 * x - 12 * 1 = 4 * x + 4 * 3

Så får vi

12x - 12 = 4x + 12

Vi lægger 12 til på hver side:

12x = 4x + 24

Minusser 4x

8x=24

Dividerer med 8 på hver side, x = 3. Men hvis jeg plotter 3 ind i den oprindelige ligning, stemmer det ikke overens?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Jeg får løsning til at være x = 3

Hvis man plotter 3 ind får man 2 = 2, hvilket er sandt...


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

http://www.wolframalpha.com/input/?i=12+%2F+%28x+%2B+3%29+%3D+4+%2F+%28x+-+1%29 - prøv at løs den derinde :) 


Svar #5
02. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Okay ja.. ved ikke hvorfor jeg fik det forkert til at starte med. tak.


Skriv et svar til: Jeg kan ikke udregne denne simple ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.