Matematik

Reducer:

03. oktober 2013 af johan121 (Slettet)
-12+36+4a = -8a+36

3(2a+5b)-15a = 6a

Korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den første er korrekt. Den sidste er forkert.

Skriv det mere tydeligt, med hver opgave på en særskilt linie, så man kan se, hvor den ene holder op og den næste starter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Er det følgende, du mente?

Opgave 1)      -12 + 36 + 4a = -8a + 36
Opgave 2)      3(2a + 5b) - 15a = 6a


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er stykkerne til venstre for lighedstegnet. Udtrykket til højre for hvert lighedstegn er trådstarters bud på det reducerede resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Andersen, hvad mener du med at den første er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ret, den er heller ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Pyha - jeg blev osse helt nervøs . . . :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Det er også svært at orientere sig når spørgsmålet er rodet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, jeg havde fejllæst 1) som -12a+36+4a, men det stod der jo ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

For en god ordens skyld viser jeg, hvordan opgaverne skal løses.

Opgave 1)

Læg 36 og -12 sammen.

-12 + 36 + 4a = 4a + 24

Opgave 2)

Gang parentesen ud og læg leddene sammen.

3(2a + 5b) - 15a = 6a + 15b - 15a = -9a + 15b


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

For en god ordens skyld er det så bare at skrive af -

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

#10 Ganske rigtig, Krabasken. Jeg håber dog, at teksten synker ind i nogens underbevisthed.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nu kan jeg så henvise til første linie i #1.

2) er forkert, da 3·2a = 6a (og det blev så rettet på falderebet).

Man lægger tal sammen, og man lægger led sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

#12 Tak for rettelserne. :) Ja, rettet. Der er ingen grund til at skabe forvirring, hvis det kan undgås.


Skriv et svar til: Reducer:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.