Matematik

Funktion

04. oktober 2013 af verman (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved 
                              f'(x)=e2x-3

a) Bestem f'(x), og undersøg om der findes en tangent til grafen for f med hældningskoefficienten -1

    Det her er hvad jeg har fundet ud af indtil videre.

f´(x)=2*e2x-3

Løse ligningen:

2*e2x-3=-1

2*e2x-3+3=-1+3

2*e2x=2

Herfra ved jeg ikke hvad jeg skal, det skal lige siges man ikke må bruge lommeregner eller andet cas værktøj :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lad være med at kalde funktionen selv for f'(x). Er funktionen

f(x) = e2x-3 , eller

f(x) = e2x - 3 ?

Hvis det er det sidste, er din afledede ikke korrekt.


Svar #2
04. oktober 2013 af verman (Slettet)

Hov fik skrevet forkert øverst.

Opgaven lyder: 

En funktion f er givet ved 
                              f'(x)=e2x-3x

a) Bestem f'(x), og undersøg om der findes en tangent til grafen for f med hældningskoefficienten -1


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men igen kalder du funktionen f(x) for f'(x). Så er det jo umuligt at holde rede på hvad du mener.

Du må mene     f(x) = e2x - 3x .

Så er den korrekt differentieret i #0.

Løs så ligningen f '(x) = -1 , dvs

2·e2x - 3 = -1 , eller

e2x = 1 .

Tag nu ln() på hver side. Du bør være bekendt med, hvilket tal a der giver ea = 1 .


Svar #4
04. oktober 2013 af verman (Slettet)

okay tak, tror jeg forstår det nu.

så det vil sige:

ln(e2x)=ln(1)

2x=ln(1)

x=ln(1)/2

x=0


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, for man ved at ln(1) = 0 .


Svar #6
04. oktober 2013 af verman (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.